Tabăra de

Tabăra de Alchimie Spirituală

10-17 Iulie 2022

” Priviți pe fața pământului. Veți vedea, poate, cetăți fără ziduri, fără legi, veți întâlni popoare care nu cunosc scrierea și întrebuințarea banilor, dar un popor fără Dumnezeu n-a întâlnit încă nimeni.” Plutarh ( sec. II d.Hr.)

Mai mult decât o simplă vacanță!

În anul 2022 sărbătorim 12 ani de tabere de spiritualitate, iar anul acesta  ți-am pregătit, așa cum te-am obișnuit și până acum, o vacanță de vis pentru trup, minte și suflet! 

Cunoaștere, mistere, alchimie spirituală, metafizică, mistică, istorie, texte apocrife, lecturi din textele marilor înțelepți, meditație, rugăciune, excursii, discuții interesante și multă voie bună te așteaptă preț de 8 zile în inima raiului deltei dunării, la Sfântu Gheorghe.

Întalnește-te cu tine însuți și cu vocația ta de a fi Om! A fi om este o artă!

Am ales un loc de basm în care să-ți petreci 8 zile de vis la granița dintre Delta Dunării și Marea Neagră, la granița dintre ceresc și pământesc! Tabăra de Alchimie Spirituală, are loc în satul Sfântu Gheorghe, în inima Deltei Dunării, acolo unde îți vei da întâlnire cu liniștea, pacea și frumosul, caracteristicile de neschimbat ale locului. Sfântu Gheorghe – singura plajă sălbatică – rezervație naturală – din Delta Dunării și Litoralul românesc!

Un loc ideal atât pentru cei mari cât și pentru cei mici!

DESCOPERĂ O TABĂRĂ PE SUFLETUL TĂU! E TIMPUL !

Dă-ți întâlnire cu tine însuți într-o vacanță dedicată spiritualității, cunoașterii, bucuriei și odihnei! Cu adevărat, singura dezvoltare personală care te înalță și te împlinește este iubirea! Învață să trăiești viața cu grație, bucurie, în bun simt, credință, dragoste și armonie! Petrece-ți timpul liber în mod inteligent pentru propria evoluție și sănătate! Dacă crezi că ești pregătit/ă, porțile taberei îți sunt deschise!

CE FACI ÎN TABĂRĂ ?

Ai parte de o vacanță unică, timp de 8 zile, pe malul mării și în inima deltei, în care vei avea parte de o decuplare totală de la stresul de zi cu zi!

Este un timp pentru sufletul tău, pentru bucurie, relaxare și cunoaștere. În timpul liber poți opta pentru: piscină, saună și jacuzi, biliard, tenis de masă, șah, remi, volei, fotbal, călătorii cu barca prin labirintul Deltei, mese delicioase de pește, masaj, plimbări în natură, proiecții de filme în fiecare seară la Cinema Paradiso – în aer liber.

Cursurile se vor desfășura în incinta Campingului, în aer liber, la iarbă verde, iar dacă condițiile meteo sunt mai putin favorbaile, în sala de cinema (din Resortul Green Village), dotată cu aer condiționat și locuri confortabile.

Seminarele și discuțiile vor porni de la întrebările pe care le vei adresa lectorilor, subiectele care te interesează pentru propria cunoaștere. Există o grilă de subiecte din care îți poti alege maximum 5 teme. Astfel vom putea atinge zonele de interes ale fiecărui participant.

Tabăra de Alchimie Spirituală ți-a pregătit 8 zile ”altfel”:

 • respirație și tonifiere la răsăritul soarelui

 • exerciții de relaxare,

 • alchimie spirituală

 • cursuri: cunoaștere, mistere, mistică, metafizică, psihologie patristică, spiritualitate

 • seminare: practici, credințe, religii versus creștinism,

 • lecturi ale textelor apocrife și sapiențiale

 • filme-proiecții în aer liber,

 • petrecere pe plajă cu foc de tabără și multă voie bună!

Tabăra este diferită de la an la an, iar  cursurile sunt adaptate pentru a experimanta și  învăța lucruri noi.

Vom petrece timpul împreună pe malul mării, în excursiile safari și plimbările cu șalupa, la filmele proiectate în cinema-ul ”Paradiso” din curtea campingului, la petrecerea de final cu foc de tabără pe plaja și la cina tradițională din ultima seară.

tabăra de alchiimie spirituală

Omul are o dimensiune cosmică complexă pentru că este fiul al cerului și stăpân al întregii creații. Întreaga viață se conturează în jurul  acestei vocații, de a fi Om. O tabără despre viață, sens și bucuria de a fi

DE CE SĂ PARTICIPI?

     Pentru că ești o ființă rațională, spirituală, înzestrată cu chipul Creatorului spre care ai misiunea să împlinești asemănarea. Întreaga viață se conturează în jurul  acestei vocații, de a fi Om.
Acest drum al spiritualității are nevoie de o minte curată și limpede, de o inimă deschisă spre credință, de perseverență și nu în ultimul rând, de cunoaștere. Omul, se poate înțelege și împlini pe sine doar atunci când își descoperă obârșia spiritulă, vocația și potențialul. Cunoașterea acestui drum este esențială pentru oricine dorește să pună bun început călătoriei sale.
     Și pentru că toate acestea sunt filtrate prin sitele minții și ale puterilor sufletești, este foarte important să pornești pe un drum sănătos și fără riscuri, pe un drum curat și pavat cu tot lucrul bun. Filosofii stoici, precum Zenon, Epictet, Seneca sau Marcus Aurelius, erau conștienți de necesitatea dobândirii unei vieți echilibrate, de cultivarea virtuților, de atenta observare a propriilor gânduri și de examaminarea zilnică a conștiinței. Au dezvoltat exerciții spirituale și filosofice, pe care le regăsim și în marile culturi și religii ale lumii. Peste acest tip de cunoștere a naturii umane, vine și cunoaștere de natură spirituală care întregește omul și îi dă sens și luminare. O cunoaștere revelată, dăruită omului spre luminare și sfințire. Acesta este doar începutul…
     Este important să înțelegem că trupul nostru a fost creat într-un mod aparte, că el este un instrument vital pentru suflet și că are toate datele necesare pentru a-l ajuta. Neuroștiințele au dovedit că persoanelor care se roagă timp de 25 de minute zilnic, li se modifică dimensiunea nucleilor amigdalieni care sunt responsabili cu mânia și agresivitatea, aceștia devenind mai liniștiți, dobândesc o stare de pace și echilibru. Sau că doar persoanelor care meditează și/sau se roagă, li se activează mecanisme regeneratoare, telomerii se alungesc și astfel crește imunitatea, iar anumite zone corticale se activează doar în cadrul practicilor menționate, altfel nu sunt activate niciodată… Sunt doar câteva mici exemple.  Așadar, trupul dovedește în mod evident că este creat pentru suflet și pentru realizarea spirituală a ființei umane. Trupul, la rândul lui, primește și somatizează toate stările sufletești și tot echilibrul sau dezechilibrul lăuntric. Omul are o dimensiune cosmică complexă pentru că este fiul al cerului și stăpân al întregii creații.
Iată doar câteva motive pentru care există această tabără de spiritualitate și de ce ar trebui să vii. Este o tabără despre viață, despre sens și despre bucuria de a fi.

DESPRE CE DISCUTĂM ÎN TABĂRA DE ALCHIMIE SPIRITUALĂ

12 - 19 Iulie

CE ÎNVEȚI

Vom parcurge următoarele teme:

 •  Tainele creației – Rațiunile divine prezente în Univers și Creaturi

 • Alchimie Spirituală

 • Trup, Minte & Suflet

 • Transformare Interioară  – Dezvoltare spirituală

 • Puterile sufletului

 • Puterile spirituale

 • Cauzele și terapia bolilor spirituale

 • Meditația, Rugăciunea, Terapia

 • Tipuri de energie (energia naturală, supranaturală și subnaturală)

 • Îngerii și Ierarhiile Angelice

 • Universul angelic, Cosmosul și Omul

 • Viața spirituală și legile ei

 • Legea vibrației, Legea atracției, Legea cauzei și efectului

 • Legea Iubirii

 • Viața din timp și Viața din eternitate

 • Conștientizarea de Sine, Iluminarea si Metanoia

 • Manifestarea puterii

 • Puterea gândului și a cuvântului

 • Puterea Simbolurilor și Simbolurile Puterii

 • Influențe energetice și spirituale negative (duhuri, atacuri, farmece, influențări mentale/spirituale)

 • Lumea Arhetipurilor

 • Universul Perceptiv și non verbal

 • Mistică Creștină

 • Capcanele manipulării practicilor ezoterice, noilor ideologii, sectelor  și grupărilor așa zis spirituale

Ai o întreagă programă cu titluri propuse de discuție AICI !

SEMINARE & DISCUȚII PE TEME DE SPIRITUALITATE CU LECTORUL DORU BEM

Vino cu subiectele și întrebările care te interesează și vei purta discuții deschise, în cadrul seminarelor, cu Lectorul Doru Bem și participanții. Consultă PROGRAMA pusă pe site cu subiectele la alegere care se vor studia cu Lectorul Doru Bem. ***Notează-ți de acasă subiectele pe care dorești să le abordezi în acest seminar! Te așteptăm la o serie de discuții extrem de interesante!

Rezervări/Înscrieri AICI

”Există o forță extrem de puternică, pentru care, cel puțin până în prezent, știința nu a găsit o explicație formală. Este forța care include și guvernează totul, este chiar în spatele oricărui fenomen care are loc în univers și încă nu a fost identificată de noi. Această forță universală este IUBIREA.

Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forță nevăzută. Iubirea este Lumina care îi luminează pe cei ce o oferă și o primesc. Iubirea este gravitație, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atrași de alții. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun și oferă umanității șansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune și revelează. Pentru iubire noi traim și murim. Iubirea e Dumnezeu și Dumnezeu este Iubire.”   Albert Einstein – Scrisoare către fiica sa Lieserl

Putem spune același lucru și astăzi, în 2022.  Fiecare dintre noi are această chemare interioară către Dumnezeu, o gândire și o viziune proprie asupra naturii și întregului cosmos, o simțire care, de cele mai multe ori, nu se bazează pe ceva concret ci pe o stare sufletească diferită de cele psihice și trupesti; o nevoie de a înțelege lumea, creația și propria persoană în adâncimea ei nevăzută, o nevoie de a-i pricepe taina, de a te înălța prin acestea la Creator.

Cine sunt? De unde vin? Care este sensul meu pe acest pământ? Care este sensul creației, al universului, al omului?  

Nu ești nici primul și nici ultimul care este în căutarea acestora. De mii de ani, din vremea în care umanitatea își articulează primele scrieri sub formă de poeme sacre, descoperim aceeasi sete de cunoastere a celor ce sunt ascunse ochiului și simțurilor, o permanentă căutare a Divinului.

Trăim într-un Univers plin de energie, descoperim pe zi ce trece că totul este conectat prin intermediul câmpurilor de energie și ca universul și lumea cu care interacționăm este într-o bună măsură influențată de propria noastră existență și viceversa. Materia este inteligentă și interacționează inteligent în întregul cosmos demonstrând că posedă rațiuni divine uimitoare.

Înțelepții lumii, răsfirați în toate culturile lumii vorbesc din cele mai vechi timpuri despre aceste adevăruri care sunt certificate astăzi prin intermediul științelor.

Viața conține putere, ea vibreaza continuu asemeni unui diapazon influențând tot ceea ce găsește în cale. Iar această putere se găsește ca un impuls ce stă la baza gândurilor. Mulți întelepți și sfinți au spus:” Cum îti sunt gândurile, așa îți este și viata”. Si asta pentru că gândurile au putere creatoare de a modifica, de a structura și restructura, de a construi și a distruge, de a aduce la viață ceea ce era, cândva, în miezul minții. Casa, scaunul, pixul, laserul, au fost, mai întâi de toate, idei… Viața fiecăruia dintre noi este determinată de gândurile pe care le avem, cuvintele pe care le spunem și acțiunile care decurg din acestea. Însă la baza exsitenței noastre și a întregului Univers stă în energia necreată, cea supranaturală, pe care sfinții o identifică cu iubirea!

Seminare & Discuții pe teme de spiritualitate cu lectorul oreste teodorescu

Te așteaptă o serie de informații și subiecte extrem de interesante, explicate, povestite, tâlcuite, cu nota specifică de amuzament și inteligență, de cunoscutul jurnalist, Oreste Teodorescu. Te așteptăm într-un dialog liber și deschis!

CINE POATE PARTICIPA

Indiferent de formarea ta profesională, de vârsta sau experiența de viață, Tabăra de Alchimie Spirituală Δ de la Sfântu Gheorghe, te așteaptă cu brațele deschise! Dorința de cunoaștere și de echilibrare a propriei persoane este suficientă pentru a participa în această tabără dedicată spiritualității!

Participanții la această tabără sunt cercetași și descoperitori ai lumii spirituale și universului lăuntric, sufletesc.

Așadar, nu există un anume nivel de începători sau avansați, cursurile și seminarele vor fi adaptate pentru volumul de cunoaștere al fiecăruia. Este momentul unei unei tonifieri sufletesti, mentale și fizice!

Bine de știut!

 • Tabăra de Alchimie Spirituală nu este recomandată dornicilor de aventură și senzațional.

 • Tabăra de Alchimie Spirituală nu este recomandată persoanele care suferă de boli psihice grave sau dependențe.

 • În Tabăra de Alchimie Spirituală nu este permis accesul persoanelor care suferă de boli transmisibile, COVID19,  sau care manifestă simptome de gripă!

Programul Taberei de Spiritualitate Δ Sfântu Gheorghe

Meditațiile, exercițiile, cursurile, seminarele, plimbarea cu șalupele în Delta Dunării și toate celelelate activități sunt puse într-un program pe zile, cu titlu orientativ, aveți linkul mai jos.

Programul îl găsești AICI

Locația Taberei de Alchimie Spirituală Δ - Green Dolphin Camping

Locația Taberei de la Sfântu Gheorghe este Resortul Green Dolphin care ne pune la dispoziție căsuțe acoperite tradițional cu paie, toaletele/dușurile aferente, săli de cinema dotate cu aer condiționat, cinematograf în aer liber, terenuri de volei și fotbal, restaurant, internet, locația pentru desfășurarea cursurilor, piscină, inchirierea bicicletelor și multe altele.

Curtea în care vom sta este minunată, plină de iarbă verde și copaci, cu alei ce fac legătura între  numeroasele căsuțe acoperite cu stuf, în spatele cărora se găsește un mic canal al Deltei Dunarii. Cazarea se face în căsute de lemn, acoperite cu stuf,  și poate găzdui 2 persoane. Căsuțele au și opțiunea de cazare în regim single, 1pers/căsuta – varianta cea mai comodă, la care se adauga un cost de 420 Ron. În situația actuală, cu COVID19, rezervarea single este recomandată!

O locație de poveste!

Acest mic sat de căsuțe se află la cca 15-20 minute de mers pe jos sau 4 minute cu trocariciul până la plajă. Trocariciul face această cursă din 15 în 15 min. Ambele variante merită de luat în seamă.

Înscrieri / Rezervări -Tabăra de Alchimie Spirituală Sf Gheorghe

Mai multe info Locație și Cazare AICI

Un tărâm de vis!
Sfântu Gheorghe este un sat mic, în inima Deltei Dunării, un paradis rupt de civilizație, cu ulițe acoperite de nisip și case tradiționale făcute din pământ, cu acoperișuri împletite din paie, cu mici canale sau ”mâneci” care te duc în labirintul de basm al Deltei.
În acest tărâm, desenat parcă cu grație de Creator, este locul perfect pentru activitatea și cursurile din Tabăra de Alchimie Spirituală care se desfășoară deja de mai bine de 12 ani și la Vama Veche. Cursurile și seminarele au aceeași tematică prezentată și în Tabăra de Spiritualitate de la Vama Veche.
În legendele populare Sfantu Gheorghe este „străjer al timpului”, lui îi sunt încredințate cheile vremii și, la porunca sa, se închide și se deschide anotimpul cald. Vei simți pe pielea ta că în satul Sfântu  Gheorghe timpul stă în loc și te salută în trecere.
Pacea și tihna acestui loc, rupt cu desăvârșire de vacarmul orașului, este baza roditoare a meditațiilor, cursurilor, seminariilor și lecturilor la care vei participa. Este locul ideal pentru a-ți încărca complet bateriile, pentru o cură de  liniște și tihnă!
Pacea lăuntrică este începutul vindecării și răsăritul înțelepciunii!
Excursie cu catamaranele prin labirintul Deltei Dunarii Patrimoniu UNESCO
Vei  merge într-o excursie cu catamaranele și într-un Safari de neuitat în inima rezervației Deltei Dunării! O zi minunată dedicată ochilor și sufletului, cu peisajele unice în Europa.  Delta Dunarii – unicat in Europa, un colț de Rai și o experiență ce nu trebuie ratată!
Anul acesta ți-am pregătit o excursie pe cinste! Un Safari de neuitat în pădurea Caraorman din Delta Dunării! 

PACHET TABĂRĂ

RON 1920 /8 ZILE
Oferta pentru acest an este de 240 RON/zi, pentru o perioadă de 8 zile! Locuri limitate!
 • CURUSURI& SEMINARE OR&DO
 • MEDITAȚII& LECTURI
 • Sală Curs (incintă Cinema)
 • CAZARE 7 NOPȚI/8 ZILE
 • MIC DEJUN
 • CINĂ (10&16 iulie)
 • CINA FESTIVĂ/ TRADIȚIONALĂ - DELICATESE DIN PEȘTE
 • SAFARI ȘI EXCURSIE CU ȘALUPELE PRIN CELE MAI FRUMOASE CANALE, PEISAJE, REZERVAȚII NATURALE DIN DELTA DUNĂRII - PĂDUREA CARAORMAN
 • PROIECȚII FILME& DOCUMENTARE
 • FOC DE TABĂRĂ
 • PETRECEREA DE FINAL
 • LOTUS SPA CU SAUNĂ USCATĂ
 • LOC DE JOACA PENTRU COPII - KIDS CLUB SI LOC DE JOACĂ OUTDOOR
 • CINEMA PARADISO (ÎN AER LIBER) FILME ÎN FIECARE SEARĂ
 • CONSUMABILE
 • ACCES: INTERNET, PISCINĂ, JACUZZI, SAUNĂ, BILIARD, TENIS DE MASĂ, ȘAH, REMI, VOLEI, FOTBAL

REZERVĂRI

Înscrierea/Rezervarea presupune achitarea sumei de 600 RON  în contul ORDO pentru rezervarea locului. Restul sumei se va achita la sosirea în Tabără. Rezervarea nu se mai returnează! Nu faceți înscrierea și nu achitați rezervarea în cazul în care nu sunteți convinși de programul și concediul dvs! Înscrierile se fac la secțiunea ”Înscrieri și Contact” completând formularul și câmpurile obligatorii cu atenție!

BEST

PACHET TABĂRĂ

RON 1920 /8 ZILE
 • Pachet complet Green Dolphin
 • Pachet OR&DO
 • Cursuri și Seminare cu Doru Bem & Oreste Teodorescu
BEST

PACHET PREMIUM - SINGLE

RON 2360 /8 ZILE
RECOMANDAT!
 • Cazare Single (1 căsuță)
 • Pachet complet Green Dolphin
 • Pachet OR&DO
 • Cursuri și Seminare cu Doru Bem & Oreste Teodorescu

TICHETE

RON 1150
Puteți achita suma de 1150 RON cu Tichete de Vacanță, restul sumei se va achita cash. Valabil pentru optiunea cazare single.
 • Calcul pentru cei care vor achita cu Tichete de Vacanță - optiunea cazare double:
 • 600 RON – Rezervare/Înscriere, se achită în contul primit la înscriere.
 • La sosirea în tabără se achita cash suma de 770 Ron + Tichetele de Vacanță în valoare de 550 Ron.
 • Cei care opteaza pentru cazare single pot achita suma de 1150 RON cu Tichete

Mențiuni! Pachetul taberei NU conține:

 • Masa de prânz
 • Mesele de seară din intervalul 11-15 iulie. Am lăsat aceaastă opțiune la alegerea dumneavoastră. In cadrul campingului costurile pentru cină sunt cuprinse între 20 și 35 de RON.
 • Transportul
 • Consumație Bar

***Căsuțele au opțiunea de cazare în regim single, 1pers/căsuta – varianta cea mai comodă, la care se adauga un cost de 420 Ron. Căsuțele au un spațiu foarte limitat, fiind căsuțe de camping. *** Este de luat în calcul optiunea SINGLE în cazul în care doriți mai mult spațiu, intimitate. Având în vedere situația cu COVID19, rezervarea single este recomandată! ***Familiile de 3 pers nu se pot caza într-o singura căsuță – nu este spatiu decât pentru 2 persoane.

Linkuri utile Tabăra de Spiritualitate Δ:

 

Majoritatea cursurilor și seminarelor, predate în Taberele OR&DO, sunt susținute de Lectorii noștri, de 12 ani, unui număr de peste 2000 de participanți din țară și de peste hotare.

Tabăra de Alchimie Spirituală Δ de la Sf Gheorghe – probabil, cea mai frumoasa vacanță dedicată spiritualității, din România!

Cu adevărat, singura dezvoltare personală care te înalță și te împlinește, este iubirea!

Învață să trăiești viața cu grație, bucurie, în bun simt, credință, dragoste și armonie!

Dacă crezi că ești pregătit/ă, porțile taberei îți sunt deschise!

Fă lucrurile mari atunci când sunt mici.

O călătorie de o mie de mile începe cu un pas! ”

Lao Tze

Tabăra de Alchimie Spirituală

10 - 17 Iulie 2022

Cunoaștere, mistere, alchimie spirituală, metafizică, mistică, istorie, texte apocrife, lecturi din textele marilor înțelepți, meditație, rugăciune, excursii, discutii interesante și multă voie bună te așteaptă preț de 8 zile în inima Raiului Deltei Dunării, la Sfântu Gheorghe. Pe scurt, te relaxezi, înveți lucruri faine, te distrezi și te reîncarci 100%!