Locație, Cazare, Activități

Bine ai venit!

Locatia Taberei de Spiritualitate Δ – Sf Gheorghe, este Resortul Green Dolphin care ne pune la dispozitie casute din lemn, de 2 locuri, acoperite traditional cu stuf.  Toaletele si dusurile se afla in imediata vecinatate a casutelor, sunt corpuri de cladire separate, au aceleasi conditii ca cele din hoteluri, cu gresie si faianta, foarte curate si intretinute zilnic, apa calda continuu, chiar daca mai multe persoane fac duș in acelși timp. Condițiile sunt bune atat pentru adulti cat si pentru copii. Campingul este dedicat si familiilor.

Asteptati cateva secunde pentru a se incarca galeria cu imagini de mai jos.

Curtea in care vom petrece timpul este minunata, plina de iarba verde si copaci, cu alei care fac legatura intre casutele acoperite cu stuf, in spatele carora se gaseste un mic canal al Deltei Dunarii,  un teren amenajat pentru cei care doresc sa faca sport, sali de cinema, restaurantul si alte corpuri de cladiri in care ne vom desfasura activitatile. Green Dolphin pare un mic sat de vis cu casute pentru pitici.

Cazarea se face in casute de lemn, acoperite cu stuf, si poate gazdui 2 persoane.
Casutele, desi curate, au un spatiu mic si din acest motiv am inclus optiunea de cazare in regim single, 1pers/casuta.
Daca nu aveti o problema cu spatiul, atunci veti sta impreuna cu partenerul de camera, de acelasi sex, ales in mod aleator de noi.

Mese incluse in pachet: Mic Dejun si Cina + Cina festiva

Vom lua impreuna micul dejun si cina in foisorul din curtea  campingului Green Dolphin. De aici, seara, puteti viziona filmele proiectate pe uriasul ecran de cinema din aer liber.

Variante pentru masa de prânz în Sfântu Gheorghe

Masa de pranz poate fi luata contracost la restaurantele din green village sau green dolphin, fie la satenii din Sf Gheorghe, mesele fiind bogate, aperitiv, doua feluri de mancare, desert si bautura, cu preparate traditionale, la costuri de 40-50 ron/pers. Mesele oferite de sateni sunt de neuitat, intr-un spatiu pitoresc, delicioase, servite cu amabilitatea si simplitatea localnicilor din Sf Gheorghe. Din acest motiv am lasat pranzul la libera alegere pentru dumneavoastra. Pe proprie piele va spunem ca este o experienta de neuitat, avem si cateva recomandari pentru dumneavoastra!

Excursie cu catamaranele prin labirintul Deltei Dunarii – Safari Padurea Letea  Patrimoniu UNESCO 

Vei avea parte de o excursie cu șalupele  in inima rezervatiei Deltei Dunarii! O zi minunata dedicata ochilor si sufletului, cu peisajele unice in Europa. În Delta Dunării trăiesc peste 1800 specii vegetale (alge, nuferi, trestie etc) și 3541 specii de animale (86 de pești, unii uriași, 330 de păsări, 42 de mamifere și peste 2200 de insecte (probabil cele mai nesuferite fiind țânțarii). Perioada cea mai bună pentru a observa natura este între lunile iunie-septembrie, când înfloresc și nuferii, lacurile devin verzi, fiind totodată vremea cuibăritului și a migrației. Delta Dunării a fost declarată Rezervație a Biosferei, zonă Ramsar și se află în patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1990.

Pădurea Letea este cea mai nordică pădure subtropicală din Europa, un loc exotic cu liane, orhidee, dune de nisip de peste 10m înălțime, stejarul de luncă, stejarul brumăriu, frasinul de baltă, părul, teiul alb şi plopi. Este singurul loc din Europa în care se întâlnesc liane. Plantele exotice de aici au apărut datorită seminţelor aduse din Africa de păsările migratoare.

Caii salbatici de la Letea sunt desigur atractia deosebita a lumii animalelor din acestei rezervatie naturala, in care isi mai au habitatul Enotul (câine sălbatic), mistreți, sacali, vulpea, vidra, vipera veninoasă, fazani vulturi, șoimi, etc.

Totul este spectaculos si pare ca o intoarcere in timp, pentru ca greu iti vine sa crezi ca mai exista asa ceva in Romania secolului XXI. Un peisaj desprins parca dintr-o lume fantastica. Cateva ore “pierdute” in aceasta padure virgina vor face cat o mie de vieti, pentru ca aici vei trai poate cele mai frumoase experiente din Delta Dunarii. Mentionam ca aceasta excursie nu se organizeaza in fiecare an. Excursiile variaza: Padurea Caraorman / Padurea Letea/ Garla Turceasca / Epava Tusla si altele.

Satul din rezervatia biosferei Delta Dunarii – Sfantu Gheorge

În legendele populare Sfantu Gheorghe este „străjer al timpului”, lui îi sunt încredințate cheile vremii și, la porunca sa, se închide și se deschide anotimpul cald. Vei simti pe pielea ta ca in satul Sfantu Sfantul-Gheorghe-2-Icoane-pe-sticla-Sapanta-Ioana-Lutai-foto-Cristina-Nichitus-RonceaGheorghe timpul sta in loc si te saluta in trecere.
Sfantu Gheorghe este un sat mic, in inima Deltei Dunarii, un paradis rupt de civilizatie, cu ulite acoperite de nisip si case traditionale facute din pamant, cu acoperisuri impletite din paie, cu mici canale sau ”mâneci” care te duc in labirintul de basm al Deltei.
Plimbarile prin sat, Muzeul si Biblioteca Sfantu Gheorghe, mesele oferite de sateni, plimbarile cu trocariciul, cu barca, toate formeaza un tablou aparte in aceasta liniste adanca a deltei.

In acest tărâm, desenat parcă cu grație de Creator, este locul perfect pentru activitatea si cursurile din Tabara de Spiritualitate care se desfasoara deja de mai bine de 6 ani la Vama Veche. Cursurile si seminariile au aceeasi tematica prezentata și in Tabara de Spiritualitate de la Vama Veche.

Linistea si tihna acestui loc, rupt cu desavarsire de vacarmul orasului, este baza roditoare a meditatiilor, cursurilor, seminariilor si lecturilor la care vei participa. Simbolul Δ reprezinta si frecventa  creierului uman in care linistea mintii este desavarsita. Pacea launtrica este inceputul vindecarii si rasaritul intelepciunii!

In acest loc se desfasoara anual, deja celebrul, Festival International de Film Anonimul. Regizori, actori, scenaristi, producatori de film, isi dau intalnire an de an, in acest loc unic in lume, pentru a se delecta in fiecare zi cu noi productii cinematografice.
Pentru ca avem la dispozitie cinematografele de interior si cel din aer liber, vom avea si noi 5 seri de vizionare filme artistice/documentare!

Activitati & Sugestii

Accesul la piscina este gratuit in limita locurilor libere. Daca nu mai sunt locuri libere la piscina cu siguranta veti gasi la jacuzii, care este rezervat pentru noi. In timpul liber va puteti plimba cu bicicletele puse la dispozitie  de Green Village, puteti juca volei sau fotbal in terenurile special amenajate, sauna, biliard, tenis de masa, sah sau remi.

Cursurile de dupa amiaza/seara le vom face  in interior, in sali dotate cu aer conditionat.
Pe plaja – exercitii, meditatie, rugaciune si seminarii pe teme date.
Plaja se afla la o distanta de cca 15-20 minunte de mers pe jos sau 4 min de mers cu trocariciul. O cursa dus intors cu trocariciul este 5 ron.


Pe plaja nu se afla baruri sau cluburi ci doar  o terasă de unde va puteti cumpara apa, sucuri, bere, inghetata.
Plaja nu dispune de umbrelute, acest accesoriu de plaja, daca sunteti norocosi, poate fi cumparat si din Sf Gheorghe sau puteti veni personal cu el (cel mai indicat!). Pentru plaja este absolut necesar! Deci pune-ti in bagaj o umbrela de plaja! Si o crema de protectie.

Palarie, esarfa sau orice alt lucru care sa acopere capul, este foarte indicat, soarele bate foarte puternic iar pe plaja nu aveti nici o umbra. Papucii de plaja sau o incaltaminte usoara este indicata, in timpul zilei nu se poate merge in picioarele goale nici pe paja nici pe drumul spre sat, nisipul este foarte firbinte.
Plaja este ”salbatica”, simpla, curata, cu nisip foarte fin, si cu putini oameni in perioada de full sezon.
Probabil ca in perioada in care vei merge, plaja va fi numai a ta!

Tantarii. Da, tantarii. Si despre asta trebuie sa vorbim. In perioada in care vom merge, 12-19 Iulie, nu este o problema, doar  seara 19.00 – 23.00, activitatea acestora este mai insemnata. Cu un Autan sau alte solutii se poate rezolva usor problema.

Sfântu Gheorghe – ultima plajă sălbatică din Delta Dunării!

Plaja, încă sălbatică, este formată din cel mai fin nisip cochilier. Turiştii sunt atraşi aici şi de vărsarea absolut fascinantă a Dunării în Marea Neagră prin braţul Sfantu Gheorghe care se desprinde la rândul sau în alte 3 braţe, formând astfel o minideltă , dar şi de Insula Sacalin, pământ nou apărut în 1897 în faţa gurilor de vărsare ale acestor braţe, ce creşte cu aproximativ 7,5 m pe an.
Pe plajă, fiind într-o rezervație naturală, nu se află magazine, baruri sau cluburi, ci doar un mic butic de unde vă puteți cumpăra apă, sucuri, înghețată, bere. Plaja este ”sălbatică”, simplă, curată, cu nisip foarte fin, și destul de liberă în perioada de full sezon.
Aici vom petrece o bună parte din timp. Probabil că în perioada în care vei merge, plaja va fi numai a ta!

Ți-am pregătit o vacanță de neuitat, condimentată cu fel și fel de cursuri, seminare, lecturi, excursii, filme, documentare, meditații, antrenamente, tombola ”Kit ADN”, petrecere traditională  de final, foc de tabără pe plajă și un munte de bună dispoziție!

Hai si tu pe plaja la meditatia de la rasaritul soarelui!