Locație, Cazare, Activități

Bine ai venit!

Locația Taberei de Alchimie Spirituală – Sf Gheorghe, este Resortul Green Dolphin care ne pune la dispoziție căsute din lemn, de 2 locuri, acoperite tradițional cu stuf.  Toaletele și dușurile se află în imediata vecinătate a căsuțelor, sunt corpuri de clădire separate, au aceleași condiții ca cele din hoteluri, cu gresie și faianță, foarte curate și întreținute zilnic, apa caldă în orice oră a zilei – chiar dacă mai multe persoane fac duș în același timp. Condițiile sunt bune atât pentru adulți cât și pentru copii. Campingul este dedicat și familiilor.

*** RECOMANDARE PENTRU SITUAȚIA CU COVID19
Ca extra-optiune (extra-cost de 420 ron/7nopți) am introdus  posibilitatea rezervării unei căsuțe întregi, având în vedere spațiul  mic din interiorul căsuțelor de camping, în situația actuală cu COVID19, rezervarea unei căsuțe întregi este mai mult decât recomandată.

Campingul Green Dolphin pune la dispoziția fiecăruia dintre noi dezinfectant, așa cum se prevedea în situția dată.

Asteptați câteva secunde pentru a se încărca galeria cu imagini de mai jos.

Curtea în care vom petrece timpul este minunată, plină de iarba verde și copaci, cu alei care fac legătura între căsuțele acoperite cu stuf, în spatele cărora se găsește un mic canal al Deltei Dunării,  un teren amenajat pentru cei care doresc să facă sport, săli de cinema, restaurantul și alte corpuri de clădiri în care ne vom desfășura activitățile. Green Dolphin pare un mic sat de vis cu căsuțe pentru pitici.

Cazarea se face în căsute de lemn, acoperite cu stuf, și poate găzdui 2 persoane.
Căsuțele, deși curate, au un spatiu mic și din acest motiv am inclus opțiunea de cazare în regim single, 1pers/căsuță.
Dacă nu aveți o problema cu spațiul, atunci veți sta împreună cu partenerul de cameră, de același sex, ales în mod aleator de noi.

Având în vedere situația cu COVID19 este indicat să rezervați căsuța în regim single, în cazul în care veniți singur(ă) în tabără!

Mese incluse in pachet: Mic Dejun și Cină + Cină festivă

Vom lua împreună micul dejun și cina în foișorul din curtea  campingului Green Dolphin. De aici, seara, puteti viziona filmele proiectate pe uriașul ecran de cinema din aer liber.

Variante pentru masa de prânz în Sfântu Gheorghe

Masa de pranz poate fi luată contracost la restaurantele din Green Village sau Green Dolphin, fie la sătenii din Sf Gheorghe, mesele fiind bogate, aperitiv, două feluri de mâncare, desert și băutură, cu preparate tradiționale, la costuri de 40-50 ron/pers. Mesele oferite de săteni sunt de neuitat, într-un spațiu pitoresc, delicioase, servite cu amabilitatea și simplitatea localnicilor din Sf Gheorghe. Din acest motiv am lăsat prânzul la libera alegere pentru dumneavoastră. Pe proprie piele vă spunem că este o experiență de neuitat, avem și câteva recomandări pentru dumneavoastră!

Excursie cu catamaranele prin labirintul Deltei Dunării

 Patrimoniu UNESCO 

Vei avea parte de o excursie cu șalupele  in inima rezervatiei Deltei Dunarii! O zi minunata dedicata ochilor si sufletului, cu peisajele unice in Europa. În Delta Dunării trăiesc peste 1800 specii vegetale (alge, nuferi, trestie etc) și 3541 specii de animale (86 de pești, unii uriași, 330 de păsări, 42 de mamifere și peste 2200 de insecte (probabil cele mai nesuferite fiind țânțarii). Perioada cea mai bună pentru a observa natura este între lunile iunie-septembrie, când înfloresc și nuferii, lacurile devin verzi, fiind totodată vremea cuibăritului și a migrației. Delta Dunării a fost declarată Rezervație a Biosferei, zonă Ramsar și se află în patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1990.

Pădurea Letea este cea mai nordică pădure subtropicală din Europa, un loc exotic cu liane, orhidee, dune de nisip de peste 10m înălțime, stejarul de luncă, stejarul brumăriu, frasinul de baltă, părul, teiul alb şi plopi. Este singurul loc din Europa în care se întâlnesc liane. Plantele exotice de aici au apărut datorită seminţelor aduse din Africa de păsările migratoare.

Caii salbatici de la Letea sunt desigur atractia deosebita a lumii animalelor din acestei rezervatie naturala, in care isi mai au habitatul Enotul (câine sălbatic), mistreți, sacali, vulpea, vidra, vipera veninoasă, fazani vulturi, șoimi, etc.

Totul este spectaculos si pare ca o intoarcere in timp, pentru ca greu iti vine sa crezi ca mai exista asa ceva in Romania secolului XXI. Un peisaj desprins parca dintr-o lume fantastica. Cateva ore “pierdute” in aceasta padure virgina vor face cat o mie de vieti, pentru ca aici vei trai poate cele mai frumoase experiente din Delta Dunarii.

Pentru anul 2022 – Safari pădurea Caraorman!

***Mentionam ca aceasta excursie nu se organizeaza in fiecare an. Excursiile variaza: Padurea Caraorman / Padurea Letea/ Garla Turceasca / Epava Tusla si altele.

Satul din rezervatia biosferei Delta Dunarii – Sfantu Gheorge

În legendele populare Sfantu Gheorghe este „străjer al timpului”, lui îi sunt încredințate cheile vremii și, la porunca sa, se închide și se deschide anotimpul cald. Vei simti pe pielea ta ca in satul Sfantu Sfantul-Gheorghe-2-Icoane-pe-sticla-Sapanta-Ioana-Lutai-foto-Cristina-Nichitus-RonceaGheorghe timpul sta in loc si te saluta in trecere.
Sfantu Gheorghe este un sat mic, in inima Deltei Dunarii, un paradis rupt de civilizatie, cu ulite acoperite de nisip si case traditionale facute din pamant, cu acoperisuri impletite din paie, cu mici canale sau ”mâneci” care te duc in labirintul de basm al Deltei.
Plimbarile prin sat, Muzeul si Biblioteca Sfantu Gheorghe, mesele oferite de sateni, plimbarile cu trocariciul, cu barca, toate formeaza un tablou aparte in aceasta liniste adanca a deltei.

In acest tărâm, desenat parcă cu grație de Creator, este locul perfect pentru activitatea si cursurile din Tabara de Spiritualitate care se desfasoara deja de mai bine de 10 ani și la Vama Veche. Cursurile si seminariile au aceeasi tematica prezentata și in Tabara de Spiritualitate de la Vama Veche.

Linistea si tihna acestui loc, rupt cu desavarsire de vacarmul orasului, este baza roditoare a meditatiilor, cursurilor, seminariilor si lecturilor la care vei participa. Pacea launtrica este inceputul vindecarii si rasaritul intelepciunii!

In acest loc se desfasoara anual, deja celebrul, Festival International de Film Anonimul. Regizori, actori, scenaristi, producatori de film, isi dau intalnire an de an, in acest loc unic in lume, pentru a se delecta in fiecare zi cu noi productii cinematografice.
Pentru ca avem la dispozitie cinematografele de interior si cel din aer liber, vom avea si noi 5 seri de vizionare filme artistice/documentare!

Activități & Sugestii

Accesul la piscina este gratuit in limita locurilor libere. Daca nu mai sunt locuri libere la piscina cu siguranta veti gasi la jacuzii, care este rezervat pentru noi. In timpul liber va puteti plimba cu bicicletele puse la dispozitie  de Green Village, puteti juca volei sau fotbal in terenurile special amenajate, sauna, biliard, tenis de masa, sah sau remi.

Cursurile de dupa amiaza/seara le vom face  in interior, in sali dotate cu aer conditionat.
Pe plaja – exercitii, meditatie, rugaciune si seminarii pe teme date.
Plaja se afla la o distanta de cca 15-20 minunte de mers pe jos sau 4 min de mers cu trocariciul. O cursa dus intors cu trocariciul este 5 ron.


Pe plaja nu se afla baruri sau cluburi ci doar  o terasă de unde va puteti cumpara apa, sucuri, bere, inghetata.
Plaja nu dispune de umbrelute, acest accesoriu de plaja, daca sunteti norocosi, poate fi cumparat si din Sf Gheorghe sau puteti veni personal cu el (cel mai indicat!). Pentru plaja este absolut necesar! Deci pune-ti in bagaj o umbrela de plaja! Si o crema de protectie.

Palarie, esarfa sau orice alt lucru care sa acopere capul, este foarte indicat, soarele bate foarte puternic iar pe plaja nu aveti nici o umbra. Papucii de plaja sau o incaltaminte usoara este indicata, in timpul zilei nu se poate merge in picioarele goale nici pe paja nici pe drumul spre sat, nisipul este foarte firbinte.
Plaja este ”salbatica”, simpla, curata, cu nisip foarte fin, si cu putini oameni in perioada de full sezon.
Probabil ca in perioada in care vei merge, plaja va fi numai a ta!

Tantarii. Da, tantarii. Si despre asta trebuie sa vorbim. In perioada in care vom merge, 11-18 Iulie 2021, nu este o problema, doar  seara 19.00 – 23.00, activitatea acestora este mai insemnata. Cu un Autan sau alte solutii se poate rezolva usor problema.

Sfântu Gheorghe – ultima plajă sălbatică din Delta Dunării!

Plaja, încă sălbatică, este formată din cel mai fin nisip cochilier. Turiştii sunt atraşi aici şi de vărsarea absolut fascinantă a Dunării în Marea Neagră prin braţul Sfantu Gheorghe care se desprinde la rândul sau în alte 3 braţe, formând astfel o minideltă , dar şi de Insula Sacalin, pământ nou apărut în 1897 în faţa gurilor de vărsare ale acestor braţe, ce creşte cu aproximativ 7,5 m pe an.
Pe plajă, fiind într-o rezervație naturală, nu se află magazine, baruri sau cluburi, ci doar un mic butic de unde vă puteți cumpăra apă, sucuri, înghețată, bere. Plaja este ”sălbatică”, simplă, curată, cu nisip foarte fin, și destul de liberă în perioada de full sezon.
Aici vom petrece o bună parte din timp. Probabil că în perioada în care vei merge, plaja va fi numai a ta!

Ți-am pregătit o vacanță de neuitat, condimentată cu fel și fel de cursuri, seminare, lecturi, excursii, filme, documentare, meditații, antrenamente, tombola ”Kit ADN”, petrecere traditională  de final, foc de tabără pe plajă și un munte de bună dispoziție!

Hai și tu pe plaja să întâmpinăm împreună răsăritul soarelui!