Lectorii de la Vama Veche

Tabăra de Spiritualitate de la Vama Veche este un concept al Centrului de Dezvoltare Personală ORDO România.

Programul taberei este susținut integral de cei doi Lectori și Membrii fondatori,  Oreste Teodorescu și Doru Bem.

IMG_0892IMG_0841

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabăra de Spiritualitate de la Vama Veche invita in fiecare an cate un profesor, cu cate un atelier specific, pe perioada unei singure zile, doar in cadrul grupei de Master!

Acest an avem o prezenta placuta prin persoana psihoterapeutului Monica Burcea in cadrul grupei de Master la Vama Veche. Terapie prin ras, creativitate, spontaneitate, dansuri tribalice, redescoperirea copilariei, sunt cele care va asteapta pe plaja sau pe iarba in Vama Veche!

 

Monica-Adriana-Burcea-e1342962202472Mă numesc Monica Adriana Burcea, sunt psihoterapeut de formare psihanalitica  și trainer formator. Am absolvit Facultatea de Psihologie, Masterul de Psihanaliza și Psihologie Psihanalitica și o analiza de formare în psihanaliza de 5 ani.  Dincolo de asta, sunt tot ceea ce am experimentat și simțit în călătoriile prin lume: India, Egipt, Europa. Am descoperit că sigurul limbaj comun în toată lumea cuprinde râsul, bucuria, lacrimile și tristețea. Cunoscându-le pe acestea, poți comunica cu oameni de pretutindeni.  Am ascultat natura, șamanii, pietrele, oamenii și am înțeles că tainele mari se ascund în lucrurile simple pe care oricine le are la îndemâna.

Am studiat în profunzime acest mecanism al râsului, i-am invitat pe toți cei interesați să își facă timp, să vina să experimenteze relaxarea și râsul, și am ajuns la concluzia că dincolo de “starea de bine” produsa de eliberarea endorfinelor în creier, rasul îmbunătățește nebănuit sănătatea fizica, îmbunătățește viata de cuplu și schimbă în bine viziunea asupra vieții.DSC_0547

Terapia prin ras aduce oamenii împreuna, incurajează socializarea, interacțiunea, buna-dispoziție. Oamenii au nevoie să râdă, au nevoie să se întâlnească unii cu alții, să se destindă și să se amuze împreuna. Pornind de la aceasta idee, a luat naștere Centrul de Terapie prin Râs Mandarin.

 

 

 

Oreste Teodorescu si Doru Bem mai sustin Atelierul de Dezvoltare Personala de la Moeciu de Sus si  Tabara ”Reconectarea cu Strabunii” ORDO  de la Costesti- Sarmizegetusa.