Tabăra de Spiritualitate de la Vama Veche

 

28 Iulie – 02 August & 04 August – 09 August

2019

Bine te-am găsit!  Te așteptăm cu noi și în vara aceasta pe malul Mării Negre, în al 8-lea an în care Tabăra de Spiritualitate de la Vama Veche își deschide porțile!

Fiind aici, poate că te întrebi dacă omul este mai mult decât ceea ce se vede, dacă inspirația, imaginația și credința țin de un ”altceva” și de un ”altundeva”. Cine sunt eu? De unde vin? Încotro mă îndrept și care este sensul meu în viață, care este vocația mea?Cât am împlinit din ea? Sunt în echilibru cu mine însumi? Cât manifest din ceea ce cred eu despre mine însumi? Răspunsul, sau lipsa lui, se poate observa în manifestarea propriei vieți: în starea ta de bine, de sănătate, de echilibru și armonie cu propria persoană, cu ceilalți și mai ales cu Dumnezeu. Viața noastră exterioară este rezultatul credințelor, dorințelor și judecăților noastre. Iubind, dăruiești mai departe din tot ce ai devenit tu, din tot ce ai acumulat. Dar e valabil și invers. Nu  poti dărui dacă nu evoluezi, dacă nu acumulezi, dacă nu te autodepășești.

Tabăra își propune o abordare serioasă asupra spiritualității și evoluției personale tratând un volum destul de mare de informații din religiile și culturile lumii, în ceea ce privește viața, sensul, existența, trupul, mintea/ sufletul și duhul Omului! Atenția și carnetul de notițe ar fi bine să fie cu noi.

Dacă crezi că ești pregatit/ă, porțile taberei îți sunt deschise!

DE CE?

Tabăra de Spiritualitate de la Vama Veche îți oferă spațiul și instrumentele de care ai nevoie, pentru a găsi răspunsul întrebărilor, nelămuririlor, contradicțiilor și framantărilor tale lăuntrice. Este dedicată acestui lucru, autocunoașterii.

Tabăra îți propune redescoperirea ta și implicit a omului, a universului său complex, ascuns în tainele și misterele simplității. Vor fi abordate toate subiectele care te interesează pentru propria vindecare, cunoaștere, pentru propria ta evoluție, pentru ca armonia, sensul și adevărul să-ți definească existența.

CINE POATE PARTICIPA

Indiferent de formarea ta profesională, vârsta sau de experiența de viață, Tabăra de Spiritualitate de la Vama Veche te așteaptă cu brațele deschise! Dorința de cunoaștere, de evoluție, de acumulare, este suficientă pentru a participa în această tabără dedicată spiritualității! Asadar, nu există un anume nivel de începători sau avansați, cursurile și seminariile vor fi adaptate pentru volumul de cunoastere al fiecăruia.

CE FACI ÎN TABĂRĂ

Noi îți propunem o mini-vacanță specială, pe malul mării, în care vei participa la: cursuri de autocunoaștere și spiritualitate, contemplație, mediații la răsăritul soarelui; seminare de: mistică, metafizică, transformare interioară, lecturi din texte apocrife, epistole, scrieri antice sau din viețile marilor maeștri spirituali ai lumii, elemente de istorie a religiilor și culturilor lumii antice și medievale. Mai jos vei găsi câteva din subiectele și cursurile abordate.

Să ne aducem aminte că starea de bine se ascunde în simplitate, comuniune și comunitate! Pe parcursul celor șase zile, vom petrece timpul împreună, micul dejun, ceaunele si toate celelalte fiind pregatite cu ajutorul nostru. In acest sens, conceptul Taberei este de reîntoarcere la natură, simplitate și bu

n simț. În rest? Deobicei, programul liber este umlput din abundență de plajă și înot.

Pentru micul dejun aveți asigurat tot ceea ce este necesar : cereale, fulgi, lapte, ouă, miere, cașcaval, paine, etc iar acestea vor fi în regim propriu. În tabără ne vom strânge singuri masa și vom găti și pentru ceilalți micul dejun, dacă este necesar. Încercăm măcar aici să revenim la o atitudine constructivă în reciprocitate.

 

Perioada în care se va desfășura Tabăra de Spiritualitate, numărul seriilor din acest an și costurile aferente, le găsiți  AICI !

 

CE ÎNVEȚI

SilproMedia-Essenes-03

Cursurile sunt variate si adaptate cerințelor de moment. Aici gasiți o parte din subiectele pe are le veți studia:

 • Tainele creatiei si ale Universului,                                         
 • Terapia bolilor spirituale,
 • Lumea arhetipurilor,
 • Ingerii si Ierarhiile angelice,
 • Alchimie spirituala
 • Incursiune in Universul perceptiv si non verbal,
 • Tehnici simple de Meditatie,
 • Elemente introductive de Qi Gong
 • Elemente din Medicina Traditionala Chineza – Principiile sanatatii
 • Elemente de mistica crestina.                                                 
 • Rugaciunea isihasta               
 • Post si detoxifiere
 • Meditatia in spatiul crestin                                      
 • Controlul gandurilor 
 • Energiile necreate si energia creata

 • Puterile naturale, supranaturale si subnaturale
 • Antropologie
 • Har, parapsihologie, puteri sau daruri?
 • Protectia spirituala
 • Transformare interioara
 • Lecturi din texte apocrife, si multe altele.
 • Aveti o intreaga programa cu titluri propuse de discutie AICI !

 

PROGRAMUL TABEREI

28 Iulie – 02 August & 04 August – 09 August

2019

Programul il puteti gasi AICI. Tabara este diferita de la an la an, iar  cursurile sunt adaptate pentru a experimanta si  invata lucruri noi.

Învata sa traiesti viața cu grație, eleganță, bucurie, în bun simț,credință și armonie! Cele șase zile petrecute în Tabăra de Spiritualitate sunt o ocazie unică în an, de a-ți reface energia, dându-ți mâna cu pământul, nisipul și marea, de a te bucura de natura odihnită și sănătoasă, de păsările neîncordate ale cerului și apusurile soarelui.

Momentul perfect este la Răsăritul Soarelui, atunci când veți aprofunda Meditația de la răsărit, cu Doru Bem, cât și exercițiile de încălzire și respirație, cu Oreste Teodorescu. Beneficiile aerului vindecător de pe malul mării, la răsăritul soarelui, sunt bine cunoscute, nu credem că mai au nevoie de precizări.

UNDE 

Tabăra se desfășoară la Vama Veche tocmai pentru că se află într-un mediu natural, fiind dedicată și celor care iubesc natura și doresc să se rupă de confortul de la oraș. Tabăra va fi primită de un loc minunat, intim, cu căsuțe din lemn, într-o curte cu iarbă verde și vatră pentru focul unde ne vom depăna vorbele și gândurile seară de seară!

Condițiile sunt minime, căsuțele fiind din lemn, însă sunt spațioase, majoritatea dotate cu chiuvetă și toaletă în cameră, cele 2 camere fără toaletă au utilitatile in curte.

AICI gasesti info despre locatie!

Pentru rezervări și înscrieri Tabăra de Spiritualitate de la Vama Veche, consultați pagina Inscrieri si Contact

Înscrierea presupune achitarea unei sume de 500 RON pentru a rezerva locul.

Rezervarea nu se mai returnează! Nu faceți înscrierea și nu achitați rezervarea în cazul în care nu sunteti convinși de programul și concediul dvs!

Înscrierile se fac la secțiunea”Înscrieri și Contact” completând formularul și câmpurile obligatorii cu atenție!

Linkuri utile Tabăra de Spiritualitate Δ:

„Omul primește ca har un moment de intensă bucurie doar când are o căutare, când are o frământare. Vine atunci peste el un val de vibrație deplină, dar e o arvună nemeritată. N-a făcut încă nimic să o merite, e doar o promisiune. Și apoi, harul se retrage și rămâne un dor adânc după bucuria adevărată. Și dorul e cel care îl face pe om să caute, să experimenteze, să găsească singur calea aceea a lucrării virtuților, singura care îi poate aduce înapoi bucuria.” – Pr. Pantelimon Șușnea

 

Cunoașterea este, într-adevăr, putere. Omul care este deschis unei înțelegeri ce depășește forma, ambalajul și haina, are multe șanse să guste din esența întelepciunii creației, cel mai mare dar făcut omului. Însă, pentru a înțelege rostul și sensul întregii creații este nevoie să te cobori în propriile adâncimi, să te cunoști pe tine însuți. În urmă cu 3000 de ani egiptenii știau bine acest lucru, gravându-l pe frontispiciul oracolului din Delphi: ”Omule, cunoaște-te pe tine însuti și vei descoperi întreg Universul cu toate tainele sale”. Despre acest drum inițiatic al cunoașterii de sine, au vorbit și vorbesc încă, toate religiile lumii și mai marii gânditori și trăitori din istoria umanitătii, fie ei maeștrii, învățători sau sfinți.

Tabăra de Spiritualitate pornește într-o călătorie, care pleacă de la începuturile lumii – Facerea, traversând istoria și atingând  prezentul. Tabăra de Spiritualitate încearcă să ofere o viziune cât mai unitară despre sensul și existența omului pe pământ, despre izvoarele credințelor, religiilor, culturilor și civilizațiilor umanității.

Cursurile și seminarele principale au ca temă: sănătatea și cunoașterea mecanismelor profunde a tripartiției trup, minte & suflet; dimensiunea cosmică a ființei umane.

În aceste căutări milenare, a apărut ideea, sau mai degrabă nevoia de transformare interioară, de autocontrol, de spiritualizare, de depășire a condiției animalice, de eliberare și împlinire sufletească, spirituală, duhovnicească. Omul care este înclinat să perceapă o pădure ca fiind mai mult decât suma copacilor, frunzelor, animalelor și păsărilor, poate fi candidat la profunzime! Iar profunzimea este necesară cercetării adâncurilor.

 

„să te depășești prin credință și să te dăruiești prin iubire” – Teofil Paraian

Postul, detoxifierea, cultivarea binelui, compasiunii, iubirii,  meditația si rugăciunea, sunt instrumentele necesare pentru acest drum al transformării de sine. Există doua dimensiuni, una este cunoașterea și cealaltă este pregătirea pentru cunoaștere. Deși poate părea hilar omului contemporan, nu oricine și oricum poate înțelege ce este un măr… sau orice alt lucru creat, apa spre exemplu. În Teologie, cele create sunt numite logoi, adică manifestările trupești ale rațiunilor divine. Cuvântul vine de la celebrul logos, din greacă, care înseamnă cuvânt și rațiune. Deci fiecare lucru reprezintă o formă a înțelepciunii dumnezeiești.

Care este înțelepciunea care stă în spatele vizibilului, a materiei? Aceste întrebări se pot aplica oricărui lucru creat. Însă, ca mintea să poată atinge înălțimi de acest gen, are nevoie de pregătire. Ea începe prin post. Pitagora, recomanda 3 luni de post pentru cei care voiau să cerceteze adevărurile de ordin matematic ale univesului! Explicațiile sunt clare. În Tabără le vom aprofunda pe fiecare în parte.

Există mai multe drumuri, căi, cu finalități diferite. Putem vorbi despre cultivarea unei moralități desăvârșite, despre atingerea iluminării sau despre îndumnezeire.  Lucruri aparent asemănătoare însă profund diferite, cu ținte diferite.

Vom atinge și acest subiect în Tabăra de Spiritualitate, prin intermediul cursului ” Terapia spirituală a bolilor/ Terapia bolilor spirituale”. Un curs complex despre dimensiunea cosmică a ființei umane.

Ne-am propus să ne regăsim ca Oameni în tabără, și mai puțin ca personaje sociale, să vorbim împreună despre voacația noastră de Om, cercetând înțelepciunea marilor sfiniti ai lumii prin lecturarea anumitor texte apocrife, epistole, scrieri sapiențiale, cunoscute diamante în calea sprea Acasă. Nu lumea aceasta este destinația. Noi suntem călători prin lume și în călătorie către casă, suntem în drum spre Acasă. Drumul de aici este esențial.

Petrece-ți timpul liber în mod inteligent, pentru propria evoluție și sănătate! Dă-ți întâlnire cu tine însuți măcar o dată pe an!

”Oamenii sunt dependenți de lucrurile materiale, tocmai din această nesiguranță a existenței unei alte realități. Când devii conștient de veșnicie, te desprinzi ușor de grijile materiale. Nu mai aduni cu disperare. Începi să nu te mai temi de ziua de mâine, începi să ai încredere, deci să ai credință. Asta nu înseamnă că nu mai lucrezi să dobândești nimic, dar nu mai ești stresat de bunuri, e doar un exercițiu de administrare a lor, fiindcă le înțelegi rostul și utilitatea. Sunt atâția oameni care au tot ce le trebuie. Și totuși, de ce nu trăiești în preajma lor sentimentul că ar fi împliniți?” Pr. Pantelimon Susnea.

Așadar, în această tabără de spiritualitate ne întâlnim cu bucurie, ca Oameni, laolaltă cu toate neputințele care ne compun pe fiecare. Ne întâlnim relaxați unii cu alții, nu ca la job ci ca în vacanță, cu bucurie și entuziasm! Programul taberei îl vom stabili împreună, cel postat este cu titlu orientativ.

Vă așteptăm cu drag în perioadele 28.07-02.08 și 04.08-09.08 2019! Porțile sunt de acum deschise Înscrierilor!

 

Dă-ți întalnire cu tine însuți! Ai o ocazie unică în an, timp de o săptămână, de a te cunoaște, cerceta și bucura pe malul mării!

1796673_557949627669028_8257734505920104239_n

O călătorie de o mie de kilometri începe cu un pas! ”

slider_beach_meditation_group

Întâlnește-te cu tine însuți și cu vocația ta de om!

 OR&DO