Tabăra de Dezvoltare Personală 

Happy, Art & Smart” 

   19 – 25 August 2019

Poarta Raiului – Munții Șureanu

 

Salut! Bine te-am găsit! Tabăra de Dezvoltare Personală Happy, Art & Smart îți oferă ocazia să petreci o vacanță ”Smart”, în aer curat, în vârful muntelui, la Pensiunea Șureanu din Poarta Raiului – Munții Șureanu, într-un peisaj de basm, ca-n Rai 🙂 în care să îți cultivi creativitatea, buna dispoziție, atenția, memoria, imaginația, spontaneitatea și cunoașterea, prin atelierele susținute de Oreste, Doru și Monica ! 

Hai și tu în Poarta Raiului la Tabăra de Dezvoltare Personală Happy, Art & Smart! O tabără în care te relaxezi activ, te încarci, te distrezi și înveți lucruri utile pentru propria dezvoltare și împlinire a vocației personale!

Așteaptă câteva momente pentru încărcarea galeriei foto de mai jos.

[Best_Wordpress_Gallery id=”35″ gal_title=”Happy, Art & Smart”]

Happy, Art & Smart” este o tabără în care îți poți dezvolta/exersa abilitățile de comunicare, învățare, creativitate și de relaționare, prin cursuri, ateliere, jocuri și activități educative în aer liber. Si pentru că taberele noastre au ca scop: armonia, autovindecarea, echilibrul și cunoașterea, vom încera să abordăm, în limita timpului diponibil, si cateva elemente de spiritualitate prin cursul ”Transformare interioară”.

O Tabără pentru toți

Pentru cei care doresc să vină cu cei mici, Poarta Raiului garanteaza fericirea copiilor. Pensiunea Șureanu dispune și de un mic loc de joacă în marele parc al naturii dar și de o piscină amenajată în interior! Mesele sunt delicioase, confortul garantat, vara este la locul ei, iar spatiul înconjurător este de-a dreptul ceresc.

Happy, Art & Smart” este o tabără pentru toți, indiferent de vârstă, formare profesională, aptitudini și putință. Iar daca ai talent actoricesc și vrei să-l perfecționezi sau dimpotrivă, atunci când spui un banc nu reacționeză nimeni din jurul tău, sau poate pur și simplu vrei să te relaxezi, să te tonifiezi și să înveti lucruri faine și ”Smart”, atunci în Poarta Raiului, la ”Happy Art& Smart”, e locul potrivit.

Organizatorii și Lectorii noștri vă oferă cu maximum de profesionalism și seriozitate, o tabără  ORDO de neuitat!

Platoul ”Gura Raiului”  19 – 25 August!

Munții Șureanu

Dedică-ți un timp pentru tine însuți și vino la

Happy, Art & Smart”

Înscrieri / Rezervări

 

Happy   

Trainer invitat – ”Happy, Art& Smart” – Monica Dinulescu Burcea, Psihoterapeut clinician- Atelier de Terapie prin râs!

Psih. Monica Dinulescu Burcea, cunoscută și plăcută apariție pe canalele tv, este psiholog clinician, psihoterapeut de formare psihanalitică, profiler  și trainer formator în multe corporatii si multinationale. Studiile, lucrul cu pacienții și cursanții, călătoriile din Egipt, India și întreaga lume, conturează experiența bogată a Monicăi.

Vei avea ocazia să participi la un Atelier ”Happy” de Terapie prin Râs! Crede-ne, merită! Râsul este garantat oricât de posac ai fi! Nu îți imagina că vei râde ore încontinuu, însă vei aduce buna dispoziție în interiorul tău pentru întreaga zi, poate chiar mai mult.

Terapia prin râs, este o tehnică menită să te readucă într-o stare de armonie și excelentă dispoziție dar și să te învețe multe lucuri utile pentru o  bună sănăte psihică. 

Terapia prin râs înseamnă amuzament, veselie dar și înțelegerea mecanismelor profunde care ne determină reacțiile și modelele comportamentale. Atelierul de terapie prin râs este o călătorie complexă și în același timp distractivă deoarece oferă o îmbinare armonioasă de exerciții și jocuri cu  informații utile, practice, ușor de aplicat în viața de zi cu zi. Scopul atelierului constă în  detoxifiere psihică, eliberare de tipare vechi, descoperirea autenticității și mai ales în construirea unei relații frumoase cu viața.

Vom trece împreună prin:

 • Scurtă istorie amuzantă a râsului: perioada primitivă, bâlciurile, bufonii, arlechinii, clovnii.
 • Creierul uman si emoțiile; Sunt furios, deci exist!
 • Managementul stărilor de furie,
 • Cuplul modern: realitatea Ei versus realitatea Lui,
 • Medicamentul universal – umorul,
 • Beneficiile fizice și psihice ale râsului,
 • Jocuri interactive&creative amuzante,
 • Terapie garantată!

Art

Doru Bem – Actor, Lector& Trainer OR&DO

 

Doru Bem este Organizator, Lector & Trainer ORDO, Actor al Teatrului Excelsior din București, cunoscut prin aparitiile Tv.

Creativitate, Bucurie și Terapie prin Atelierul de Artă Teatrală!

Am terminat cu rîsul și începem cu comedia! În  Atelierul de ”Artă Teatrală” vei fi actor în toată regula pentru cateva zile! Te vei pregăti asemeni actorilor și vei învăța cu această ocazie multe trucuri folositoare, nu numai pentru susținerea unui discurs în public ci și pentru propriul control emoțional! Actoria nu înseamnă prefacere, o simplă imitare, ci presupune asumare. Asumarea unui tipar comportamental, asumarea unui ”fel de a fi”, a unui personaj, adică asumarea unui om, atat cât îl poți pricepe și înțelege cu propriile intrumente.

Elimină stresul, tensiunea și oboseala acumulată după numeroasele zile de job, prin:  râs, tehnici de eliberare emoțională, jocuri de creativitate& spontaneitate, teatru sport, jocuri de mimă, poezii haioase, scenete scurte, vocalize, elemente de limbaj corporal, verbal & non verbal în situții din viata, exercitii specifice de relaxare dinamică.

Actoria, exercițiile de actorie,  au darul de a te apropia mai mult de oameni, de a face mai lejeră comunicarea, exprimarea, de a te detensiona dar și de a te încărca într-un mod unic! Pe terenul actoriei redevenim oameni, încercând să nu ne fie rușine cu asta.

Atunci las inhibițiile de-o parte, nu îmi fac procese sau filme în minte 🙂  despre ce spune cel de lângă mine, chiar dacă râd de-mi sar dinții, și nici nu mă simt frustrat că nu pot râde în timp ce colegii se tăvălesc. Iar dacă faci un exercițiu de depășire a tracului, atunci încearcă!

Actoria are darul de a te apropia, întru câtva, de tine însuți, de firescul și normalul tău, îți propune să depășești prejudecățile și măștile, să dai la o parte stresul și ingrijorările, și să fi stăpân pe propriul corp, care este instrumentul tău Nr 1 în relație cu lumea și universul!

Trage aer, deschide-ți brațele, zâmbește și strigă cât te țin plămânii! Esti in Poarta Raiului, nu te aude nici…

Simte-te în largul tău, cu tine însuți, în orice împrejurare, în orice loc, în orice timp!

Actorul Vlad Logigan: ”Mie nu mi-e frică să nu știu. Ba chiar îmi place. Să fiu prost. Să fiu în urmă. Să spun tâmpenii. Să habar n-am. Să fiu penibil. Să mă bucur de ceea ce numai eu înteleg. Să nu fiu pe placul tuturor. Să fiu ciudat. Să greșesc. Să fiu anapoda. Și limitat. Neștiutor. Adică să fiu om.”

 

Din conținutul Atelierului de Artă Teatrală: 

 • Exerciții de improvizație și spontaneitate,
 • Depășirea tracului,
 • Susținerea unui discurs/prezentare publică,
 • Elemente de ținută corporală
 • Dictie, vorbire, citire si intonatie,
 • Atenție, concentrare, folosirea atuurilor în dialog
 • Jocuri pentru dezvoltarea atenției, memoriei,creativității;
 • Relaxare activă – meditații scurte,
 • Jocuri pe replici din scenete comice
 • Controlul emoțiilor în discursurile publice
 • Teme individuale de creație în funcție de talentul personal

Desi nu ne pregătim pentru ”Românii au talent”, încercăm să scoatem ce este mai bun din noi 🙂 Dacă ai voce, pregatești un cântec; dacă ai simț comic – un banc; simț poetic – poezie; simț coregrafic – un dans; te pricepi la trucuri – o magie; nu ai nici un simț, joci rolul nesimțitului 🙂 Incercăm să punem cap la cap, împreună, un mic spectacol pe care îl vom prezenta la chindia de final, de sâmbătă seară. 

Dacă deja îți propui să vii, gândește-te ce ”simț” te caracterizează mai bine și alege-ți ce îti place.

Amintește-ți că vocația ta este cea de Om și nu de meseriaș!

Înscrieri / Rezervări

& Smart

Oreste Teodorescu – Jurnalist, Profesor și Lector ORDO 

Lectorul Doru Bem

Jurnalistul& Lectorul  Oreste Teodorescu, Profesor  al Facultății de Jurnalism Hyperion, cunoscut realizator de emisiuni Tv, invitat în numeroase showuri de televiziune,  va susține 2 cursuri ”Smart” deosebit de interesante despre Limbajul & Comunicarea Verbală/Non Verbală și Universul Perceptiv/Universul limbajului și al manipulării.

Un al treilea curs despre mecanismele minții și interacțiunea ei cu mediul exterior și interior, este ”Transformarea interioară, suportul vocației tale”, susținut de Lectorul Doru Bem

Curs – Universul limbajului și al manipulării – Prof.Jurn. Oreste Teodorescu

Gândim și percepem în imagini, dar decodificăm prin cuvinte.  În planul existenței terestre, supus legii dualitătii, omul se vede divizat între persoană și ființă, astfel cum timpul este împărțit în zi și noapte, principiile în masculin și feminin, percepțiile între lumină și întuneric, și exemplele pot continua la nesfârșit descriind cele două calități ale universului, vizibil și invizibil.

 • Percepția,
 • Iluziile persoanei
 • Certitudinile ființei și principalele erori de percepție,
 • Eneagrama,
 • Predicatele manipulării,
 • Cele mai întâlnite tehnici de manipulare,
 • Predicatele dezinformării,
 • Propaganda
 • Nu te lăsa manipulat!

Curs – Comunicarea verbală și nonverbală – Jurn.Prof. Oreste Teodorescu

Într-o prezentare publică, numai 5% din mesaj este transmis prin comunicare verbală în timp ce 35% este transmis pe cale vocală și 65% prin limbajul corpului. De aceea, pentru un vorbitor de succes este esențial să înțeleagă importanța pe care o are comunicarea non-verbală în cadrul unui discurs și cum poate fi îmbunătățită această componentă a persuasiunii.

 • Mesajele limbajului non-verbal
 • Principii de decodare a limbajului non-verbal
 • Sediul limbajului non-verbal
 • Creierul limbic, mesajele corpului, gesturi, postura mâinilor
 • Raportul stress-relaxare și altele
 • Comunicare nonverbală – limbajul picioarelor, trunchiului și brațelor
 • Psihotronica
 • Studierea interacțiunilor și proceselor energetice dintre oameni, dintre oameni și mediul lor, în regăsirea punctelor de convergență între materie, energie și spirit (conștiința). Specialiștii în psihotronică știu că atmosfera este vectorul supra-conștientului. După Bernard Raquin, aceasta se mai poate traduce ca memoria umană memorizată de un milion de ani, exact la fel cum apa este pentru pești suportul informațional fundamental. Atmosfera permite transmiterea de unde radio, de satelit, telefonie, infraroșii, ultraviolete, aici intră și gândurile, emoțiile…
 • Despre lumină, creier, structuri neuronale, emisferele cerbrale,
 • Influnențele patogene și câmpurile energetice ale ființei, percepție.

Curs – ”Transformarea interioară, suportul vocației tale” – Lector Doru Bem

#alchimia a minții  #o minte sănătoasă într-un corp sănătos #ceea ce faci te face

Este un curs intensiv, care abordează o viziune complexă asupra mecanismelor și tiparelor mentale ce se răsfrâng asupra vieții noastre psihice și trupești, temperamentului, caracterului și destinului, planului cauzal minte-trup, și pașii necesari în transformarea interioară.

”Transformarea interioară, suportul vocației tale”. Un curs bazat pe elemente din gândirea& metafizica chineză, care are ca scop: cunoașterea pașilor în lucrul cu tine însuți și  împlinirea vocației tale de Om.

Din conținutul cursului:

 • Universul mental
 • Legile transformării interioare
 • Principiile învățării
 • Cunoașterea de sine
 • Tipare și programe mentale
 • Legea rezonanței
 • Principiile manifestării energiei
 • Energia gândului și a minții, temelia realitatii proprii.
 • Percepții vs realitate
 • Schimbare, Meditație, Entuziasm
 • Cultivarea virtuții
 • Teoria celor 5 elemente din Medicina Tradițională Chineză
 • Aplicarea teoriei în procesul de transformare interioară
 • Calea transformării interioare
 • Atenția asupra lumii exterioare și lăuntrice
 • Sunt linistit?
 • Autointerogari constructive

Înscrieri / Rezervări

Pe-un picior de plai, pe-o gură de Rai…

 

Pe lângă cursuri și ateliere, vom face drumeții. Suntem aproape în vârful muntelui, de aici drumețiile se fac destul de usor, iar peisajele îți taie respirația. Aceste ascunzișuri de Rai, satură privirea și sufletul, curătă mintea și revigorează trupul.  Veți purta o serie de discuții interesante cu lectorii taberei și în cadrul excursiilor și picnicurilor de pe munte.

Acest loc, parcă nepământesc, este numit Poarta Raiului, și asta pe bună dreptate.  În apropierea noastră, la cca 3 ore de mers lejer, se află Vârful Pătru, Vârful Șureanu și Lacul Iezerului sau Lacul fără fund.

Aflându-se la doar 11 km de Poarta Raiului, vom vizita și Mănăstirea Oașa, situată pe malul lacului Oașa, unde își avea candva casa, Mihail Sadoveanu. Casa este chiar lângă mănăstire.

 

Dacă este senin, de la troiţa din vârf veți obține cele mai frumoase peisaje din judeţul Alba, ca nişte lucrări în miniatură: mănăstirea Oașa, ca o jucărie lucitoare; lacul Oaşa, ca un petec albastru; Tabăra Sportivă din Luncile Prigoanei, ca o grămăjoară de culori… Toate se leagă între ele, ca un arhipelag de splendori. De văzut sunt şi rămăşiţele unui castru roman, păstrate acolo din antichitate.

Tarife 

Pachet complet Tabăra Happy, Art & Smart

2680 RON/Pers

 

Pachet fără transport

2420 RON/Pers

 

Puteți achita cu Tichete de Vacanță suma de 1040 RON din costul total al pachetului!!!

Condiții achitare prin Tichete de Vacanță, mai jos în pagină.

Pachetul cuprinde:

 • Cazare 6 nopți/7zile
 • Pensiune completă: Mic dejun, Prânz și Cină
 • Transport Autocar dus-întors București – Poarta Raiului
 • Atelier Cursuri Oreste Teodorescu
 • Atelier Cursuri Doru Bem
 • Atelier Monica Dinulescu Burcea
 • Excursii & drumeții
 • Chindie de final
 • Facilități Spa: Piscină, Jacuzii, Saună
 • Wifi, Biliard, Pinpong
 • Consumabile

Aveți opțiunea de a achita cu Tichete de Vacanță valoarea de 1040 ron din suma totală. Restul rezultat urmând a fi plătit cash la sosirea în tabără.

***Pentru că agenția care primește tichetele de vacanță, percepe o suma de 10% din valoarea lor, trebuie să achitați cash această contravaloare.  Spre exemplu, dacă achitați cu Tichete de Vacanță valoarea de 1040 ron, trebuie să mai achitați cash 104 ron.

***În cazul în care optați pentru această varinată, vă rugăm să menționați în formularul de înscriere: ”Doresc plata cu Tichete de Vacanță”!

Transport

La Poarta Raiului se poate ajunge cu mașina personală sau cu autocarul pus la dispozitie.

Bineînțeles, varinata autocarului este de preferat, veți câștiga atmosfera de grup, un plus de bucurie și vizitele făcute pe drum. Sau puteți merge în urma noastră.

Autocarul pleacă din București la ora 5.00 am și merge pe ruta: Pitești-Rm Valcea-Novaci- Transalpina- Obârșia Lotrului- Luncile Prigoanei- Lacul Oasa- Poarta Raiului – Pensiunea Șureanu.

Cazare& Restaurant& Spa

Pensiunea Șureanu este rezervată integral pe perioada taberei, punând la dispoziția noastră restaurantul și accesul la Spa – Piscină, Saună, Jacuzzi. De pe  terasa restaurantului veți avea o priveliște încântătoare. Mesele sunt delicioase, cu preparate naturale, din zona, iar pastravul este la el acasa.

”Răsfățați-vă cu preparatele delicioase ale bucătăriei noastre infuzate cu ingrediente organice și pregătite de bucatarul nostru. Oferim un meniu variat de mancaruri fine de vanat, produse naturale si proaspete din zona Sebeșului, ce sunt servite într-o atmosferă relaxantă și confortabilă.”

Pensiunea dispune și de un loc de joacă pentru copii, unde micuții se pot distra în voie.

”Camerele au fost mobilate și utilate cu bun gust. Patul matrimonial este din lemn masiv, ca dealtfel toate pisele de mobilier ce le veți găsi în camere. Așternuturile sunt din bumbac de damasc de calitate superioară. Toate camerele pensiunii au câte o terasă proprie de unde puteți admira priveliștile din poiana Poarta Raiului. Televizoarele au receivere de câte 65 de canale.” Pensiunea Sureanu

Camerele sunt curate și foarte bine întreținute, la standardele cerute, singura problemă este că toate camerele sunt matrimoniale. În cazul în care nu veniți cu familia, partenerul de viață, sau prietenii, puteți opta pentru cazare single (în limita ocupării și disponibilității taberei) la care veti plăti un supliment de 660 ron.

În cazul în care nu optați sau nu este disponibilă această variantă, cazarea în cameră se va face cu o persoană de același sex,  aleasă aleator de noi.

Facilități:

 • Restaurant cu specific românesc
 • Saună, piscină și  jacuzzi
 • Terasă acoperită
 • Parcare
 • Tenis de masă, billiard si darts în incinta pensiunii (grădina şi curtea din jurul pensiunii cuprind un spaţiu de peste 3000 metrii pătraţi).
 • Jocuri de societate: şah, table, rummy, monopoly, jocuri de cărti.

 

Înscriei/Rezervări

Înscrierea presupune achitarea unei sume de 500 RON pentru rezervarea locului.

Atenție! Rezervarea nu se mai returnează! Nu faceți înscrierea și nu achitați rezervarea în cazul în care nu sunteți convinși de programul și concediul dvs!

Înscrierile se fac la secțiunea”Înscrieri și Contact” completând formularul și câmpurile obligatorii cu atenție!

 

Te așteptăm la Poarta Raiului într-o  Tabără

Happy, Art & Smart

O vacanță garantată 100%!

OR&DO