+40723240532
info@ordo.ro
Mon to Fri 10.00 - 18.00

Meditaţia Soarelui

Pâinea minții și apa sufletului

Un Intelept spunea că dacă dimineaţa mergem să vedem răsăritul soarelui, este pentru că soarele e un centru, centrul sistemului nostru solar, şi privindu-l, noi ne îndreptăm spre propriul nostru centru!

La inceputuri, omul, se hranea cu foc si isi potolea setea cu lumina. Acum, dupa atata timp de evolutie sau mai degraba involutie si istorie, omul a devenit  grosier, indepartat de natura lui sensibila si divina.

Avem tot timpul nevoie de punti pentru a ajunge la adevar, la a-l gusta, a-l percepe, a-l inspira…una dintre punti este chiar soarele. La inceput soarele material, apoi cel imaterial si mai apoi cel fiintial. S-a gandit cineva ce gust are soarele, cat de hranitor poate fi, cat de datator de viata?

Soarele este precum Tatal, raza Fiul si caldura Sfantul Duh, iata un indemn la meditatie din partea Sf.Andrei cel nebun pentru Hristos. Soarele centrul fiintei, Soarele lumina pamantului, Soarele izvorul vietii, Soarele centrul nostru launtric, Soarele creat si Soarele necreat, Soarele nostru metafizic, Soarele punctul cercului…motive de contemplare si meditatie!

Trezindu-ne sau mai bine zis rasarind cu fiinta noastra din taramul noptii odata cu rasaritul soarelui putem pune bun inceput trezirii!

Inscrie-te aici la Tabara de Spiritualitate de la Vama Veche!

Meditatia o vom face pe plaja, la Vama Veche, dis de dimineata, la rasaritul soarelui !

Meditatia de la rasarit aduce purificarea, tonifierea si recalibrarea mintii, trupului si sufletului. Puterea soarelui , din punct de vedere energetic si terapeutic, se afla tocmai cand soarele rasare, astfel incat nu exista nici o forta prea mare Yang (soarele la amiaza) si nici un Yin puternic. Rasaritul intalneste punctul din balanta!

Daca omul se poate conecta la acest izvor minunat al rasaritului, atunci energia sa se revarsa asupra noastra cu efecte minunate: linisteste mintea,echilibreaza functiile organismului, hraneste cu lumina intreg universul celular, potenteaza secretia de serotonina – hormonul fericirii, ajuta in autovindecare, intareste imunitatea, vindeca depresia si anxietatea – toate acestea prin constinetizare,curgere si credinta. Dupa hrana solida, lichida, invatam sa ne hranim cu acele particule pe care Soarele le trimite, fara incetare, in intregul Univers si pe care le putem incorpora constient.

Nichita Stanescu spunea : “ Omul este, ceea ce isi aduce aminte despre sine insusi, ca este “ – asa si noi ar fi bine sa incercam, sa ne aducem aminte de aceasta natura luminoasa a noastra, ce odata, demult, prin apropierea de  Dumnezeu, omul se hranea prin bucuria si dragostea comuniunii cu Tatal.

Rasaritul Soarelui este motiv de rugaciune, motiv de contemplatie si motiv de meditatie!

Inscrie-te aici la tabara!